Mielialalääke vei mieheni seksihalut

Mielialalääke vei mieheni seksihalut

Käyttäjä Nainen48v aloittanut aikaan 27.08.2016 klo 10:39 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Nainen48v kirjoittanut 27.08.2016 klo 10:39

Mieheni on nyt 3kk syönnyt masennukseen lääkettä, Cymbalta nimeltään. Seksiä meillä oli ennen runsaasti ja se oli aina taivaallista.
Muutaman viikon päästä lääkkeen aloittamisesta katosi seksihalut liki täysin. Otin sen melko heti puheeksi ja yhdessä totesimme, että se johtuu lääkkeestä. Hän ei tunne seksuaalista tarvetta.
Näiden 3kk aikana seksiä on noin kerran viikossa tai vähemmän. Se ei minulle riitä ja minulla alkaa päässä kiristää. Läheisyys on vähentynyt ja mukaan on tullut muitakin ongelmia.
Mitä voin tehdä, apua? Sydäntäni ja kehoani riipii ja ahdistaa iltaisin kun menemme nukkumaan. Hän selailee kännykkää, hikan juttelmme päivän tapahtumista ja hyvän yön suukon jälkeen nukumme.
Kertokaa miten olette pärjänneet samassa tilanteessa, kaikki neuvot ja mielipiteet on ny lämpimästi tervetulleita 😭

Käyttäjä joku toinen kirjoittanut 28.08.2016 klo 15:03

Lääke voidaan vaihtaa, kaikki mielialääkkeet eivät vie haluja. Eli mies voisi kokeilla jotain toista lääkettä. Entä seksilelut? Kiinnostaisiko sellaiset?

Käyttäjä Alarmbelle kirjoittanut 29.08.2016 klo 04:12

On hyvin yleistä että SSRI masennuslääkkeet vie seksihalut ja kyvytkin mennessään. Mutta muuntyyppisiäkin masennuslääkkeitä on, vaikka lääkärit niitä harvoin ensimmäisenä vaihtoehtona tarjoaa, ellei niitä erikseen pyydä.

Itselläni on esim Voxra, mitä olen käyttänyt jo useamman vuoden ajan, ja sillä on ollut jopa päinvastaisia vaikutuksia. En tiedä haluaako tuon syömistä koskaan enää lopettaa, kun seksielämäkin on sen myötä kohentunut siihen malliin etten tiennyt sen edes olevan mahdollista...

Ottakaa ihmeessä asia puheeksi. Seksi on kuitenkin suurimmalle osalle tärkeä osa-alue parisuhteessa, ja joskus myös masentuneena se ainoa ilon aihe elämässä. Ei sen kanssa kannata kärvistellä, kun vaihtoehtoja kuitenkin lääkevalmisteista pitäisi löytyä 🙂

Käyttäjä Keaton kirjoittanut 29.08.2016 klo 12:37

Jaa, täällä seuraavanlainen kokemus:

Vaimo jäi kiinni parisuhteen ulkopuolisesta suhteesta ja meni sen seurauksena lievästi sanottuna psykoosiin/masennukseen kun tajusi mitä olikaan tehnyt omassa pienessä kuplassaan. Psykiatri diagnosoi masennuksen ja pisti masennuslääkitykselle ja sen jälkeen seksi oli osastolla yhdentekevää/aivan sama/evvk.

Vuoden jälkeen lääkitys purettiin ja nyt kolme kuukautta myöhemmin seksi on edelleen osastolla yhdentekevää/aivan sama/evvk.

Lääkkeet vaikuttavat kovin eri lailla eri ihmisiin, mutta toisilla on myös se kokemus, että halu lähtee pysyvästi eikä siihen mitkään lääkityksien muutokset/lopettamiset vaikuta.

Parisuhde on kuopasta nousun jälkeen muuten mitä rakastettavin ja ihanin, mutta seksi jäi matkan varrelle. Asian voisi kääntää niin päin, että jos itse menettäisi kyvyn harrastaa seksiä, niin mitä jäisi käteen? Itselleni se on tarkoittanut tällä hetkellä sopeutumista, koska ei toista voi pakottaa haluamaan. Mutta nakertaahan se.

Käyttäjä Nainen, kaksisuuntaisen puoliso kirjoittanut 29.08.2016 klo 18:48

Keaton, sinulla on suuri ja ymmärtäväinen sydän. Ihailtavaa☺️❤️
Mielestäni on suuri uhraus jättää omasta elämästään iso kokonaisuus, seksi, kokonaan pois.
Toisaalta voihan olla, että kun aikaa kuluu vielä lisää, teillä alkaa sekin puoli vielä sujua, toivotaan niin.
Voimia ja jaksamsita, muistathan nauttia elämästä☺️❤️

Käyttäjä Alarmbelle kirjoittanut 29.08.2016 klo 20:56

Keaton, älä vielä lyö hanskoja tiskiin. 3kk lääkkeiden lopettamisesta on aika lyhyt aika sanoa varmuudella että nyt ne on halut menneet loppuelämäksi.

Itselläni kesti lähemmäs vuoden että alkoi taas seksi kiinnostamaan SSRI masennuslääkkeiden lopettamisen jälkeen. Edes laukeaminen ei ennen sitä onnistunut lainkaan. Jos vaimosi käyttää hormonaalista ehkäisyä, niin siinä saattaa olla toinen syypää haluttomuuteen.

Tsemppiä ja jaksamista sinne. Seksitön suhde on rankkaa, myös sille haluttomalle osapuolelle. Kyllähän sitä jokainen haluaisi olla kumppanilleen mieliksi, mutta kyllä se alkaa syömään sisältäpäin jos pitkään yrittää seksiä toisen kanssa harrastaa kun itsellä ei mittari värähdä mihinkään suuntaan vaikka kuinka yrittäisi. ☹️