Isä hylkäsi lapset 1,5 vuotta sitten, nyt haluaa tavata!

Isä hylkäsi lapset 1,5 vuotta sitten, nyt haluaa tavata!

Käyttäjä en vaan jaksa aloittanut aikaan 06.09.2012 klo 20:17 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä en vaan jaksa kirjoittanut 06.09.2012 klo 20:17

Heips!

Eli meillä kävi niin, että puolitoista vuotta sitten, isä vaan lähti eräänän päivänä ns. lätkimään, eikä koskaan palannut töistä. Syyksi lopulta selvisi toinen nainen. Jäin yksin kahden lapsemme kanssa ja isä ilmoitti, ettei halua olla kanssamme tekemisissä. Luopui huoltajuudestakin. Yritin kuitenkin sopialastenvalvojien avustuksella useita tapaamisia isälle ja lapsille, koska en halunnut, että lapset menettäisivät isänsä vaikka meille ero tulisikin.
Lopulta kun puoli vuotta tapaamisia oli yritetty järjestää, soitti lastenvalvoja ja sanoi, että he eivät enää rupea isällä järjestämään palavereja koska mihinkään tapaamisiin hän ei koskaan saapunut.

Nyt kuitenkin kesän alussa isä otti yhteyttä, että haluaakin tavata lapsia ja asiat laitettiin rullaamaan. Minulle asia on ok ja olenkin käynyt jo tapaamispaikassa haastatteluissa (tapaamiset tapahtuvat siis valvotusti). Puhuttiin, että lapset kävisivät vielä erikseen tutustumassa paikkaan ja valmisteltaisiin heitäkin ennen varsinaista tapaamista. Ongelmana tässä on se, että jostain syystä tapaamispaikasta soitettiin ja haukuttiin minut, syyllistettiin ties mistä enkä tiennyt ollenkaan mistä on kysymys. (en tiedä onko isä sanonut jotain perätöntä) Eli haluisin kysyä jos täällä on kohtalotovereita tai muita jotka ovat kokeneet vastaavaa, että mitäs tässä nyt tehdään? Vaihdanko tapaamispaikkaa, koska tuollainen epäammattimainen käytös on mielestäni pöyristyttävää? Teenkö valituksen kyseisestä henkilöstä vai mitä? Lapset eivät ole siis vielä nähneet isäänsä koska tapaamispaikalla on vain tietyt päivät kuusta jolloin tapaamisia järjestetään. Isä asuu 400km päästä meistä. Tuntuu vaan jotenkin kummalliselta, että isästä ei ole kuulunut mitään puoleentoista vuoteen ja nyt kun hän haluaakin tavata, pitäisi meidän kuulemma luopua viikonloppu-suunnitelmista yms parin päivän varoitusajalla, jotta isä näkisi lapset. Tämä nainen, joka minulle tänään soitti ja paasasi vain isän oikeuksista nähdä lapsiaan, ja kun yritin selittää miksi tilanne on tämä hän aina kekseytti minut ja sanoi, ettei asia kiinnosta heitä. Sitten otin puheeksi sen, että lapsiakin pitäisi varmaan ”valmistaa” tilanteeseen koska eivät ole edes vielä käyneet koko paikassa, niin tämäkään ei naisen mukaan onnistunut. Meneekö tämä nyt ihan oikein??!!

Käyttäjä Menolly kirjoittanut 07.09.2012 klo 08:57

Minusta tuo kuulostaa hämärältä. Jos sieltä soitetaan vain jotta päästään haukkumaan ja selitysyrityksiin vastataan: "Ei kiinnosta", sanoisin että kiitos ja hei ja katsotaan joku toinen kerta kun siellä on asiallinen ihminen vastassa.
Tulee vain mieleen, että jos eivät osaa sieltä asiallista puhelinsoittoa tehdä, niin osaavatko olla asiallisia myös paikan päällä ja lapsia kohtaan? Ansaitsisit kuitenkin parempaa kohtelua, koska olet vielä valmis antamaan isälle oikeuden nähdä lapsiaan. Harva olisi noin pitkäpinnainen.