Tavallista elämää sydänsairaudesta riippumatta

Tavallista elämää sydänsairaudesta riippumatta

Käyttäjä Sanna_Sydän aloittanut aikaan 29.04.2019 klo 13:12 kohteessa Mitä sydämellä?
Käyttäjä Sanna_Sydän (Työntekijä) (Suomen Sydänliitto ry) kirjoittanut 29.04.2019 klo 13:12

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat yksi suurimmista kansantaudeistamme. Sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta ja eteisvärinä ovat esimerkkejä sairauksista, jotka vaikuttavat hyvin monen suomalaisen elämään. Sairaudesta huolimatta elämää tulisi kuitenkin pyrkiä jatkamaan mahdollisimman normaalilla tavalla huomioiden toki sairauden mukanaan tuomat muutokset ja rajoitukset.

Lääkehoito ja terveelliset elintavat muodostavat onnistuneen hoidon kulmakivet. Kannattaa myös hyödyntää vertaistukea, koska sillä on todettu olevan myös suuri merkitys sydänpotilaan omahoidon ja kuntoutumisen tukena.

Miten sydänsairaus on vaikuttanut Sinun arkeesi ja mitkä keinot ovat auttaneet Sinua eteenpäin?

Kerro ja jaa omat vinkkisi yhteiseen keskusteluun, johon voivat osallistua myös Sydänliiton kouluttamat verkkotukihenkilöt. Mietitään yhdessä keinoja, miten voimme iloita jokaisesta päivästä sydänsairaudesta huolimatta.

Kaikki vinkit ovat tervetulleita! 

Tämä ryhmäkeskustelu on tarkoitettu kaikille sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen.

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 1 vuosi, 5 kuukautta sitten. Syy: Tekstin kiinnitys
Käyttäjä matson2 kirjoittanut 01.05.2019 klo 11:06

Katsotaan toimiiko. maanvaiva ei saanut vastattua tänne. Kyllä ainakin kirjoitus onnistuu, mutta lähteekö se eteenpäin kun painaa lähetä!

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 01.05.2019 klo 11:07

Menihän se!

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 04.05.2019 klo 11:57

Mitä sydämellä? Nyt justiin niin helvetisti. Ottaa päähän tuo Parkinsoni. Kun sydän vaivat ovat helpottaneet piti tuon pirulaisen tuppautua tuohon. Aamulla meinasin tukehtua, ei ole ihan synkronissa enää nieleminen ja hengittäminen. Just kun pitää niellä vedätkin henkeä ja nesteet yrittää henkitorveen. Siinä on hetken sitten vitsit tosi vähis!!

Päivät ovat jo hyvinkin erilaisia. Joskus v-tuttaa niin kovaa ja sitte taas yrittää itkettää. Yritä siinä sitte olla niinkuin ei mitään olisikaan. Pitää mukamas olla niin ettei ympäristö huomaisi mtään, ja hävettää niin vietävästi, vaikkaei se mun syyni ole että se tuohon tuli. Jalat tuntuu sellaisilta ettein oikein tiedä kantaako ne vai pettääkö alta. No on onneksi tuo koiruus, joka lenkittää monta kertaa päiväs, pysyy kai sillä paremmas kunnos.

Sillä liikunnalla minä sain takavuosina tuon sydämmenkin parempaan kuntoon, teki luomuohituksen itte, kun sitä vain rasitti vaikka kipeää teki. Sinnikkyys on kova sana näiskin asioos!! Mutta pitää tietysti muistaa, että liika on liikaa silläkin saralla.

Talaven sitte pukkas päälle, pitää pysyä kotona, kun on jo kesätossut kaaran alla. Koiruudelta vietihin pallit alakuviikosta, nyt sitä vaharitahan ettei pääse repimään neulooksia. Ja antibioottia syötetähän. Sääliksikin käy, kun kaikki ihanuus viedähän herralta. Mutta elämä on!!

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 22.05.2019 klo 16:42

Mökkikausi on sitte alakanu! Moottorisahan kanssa on riehuttu taas urakalla, naapurin mettästä keräsin polttopuita monena päivänä ja klapusin ne kirveellä paloiksi. Oli sellaisia 25-30 cm halkaisijaltaankin n. 1,5 mottia ja pienempiä pari mottia. Hyvin tuo pumppu kesti sen, vaikka vaimmoonen kävi useasti perustelemas miksi pitääs välillä huilata! No en sitte huilannu, vaan otin vähän salaa särkylääkettä seuraavina päivinä. Ja herra Parkinsonia vissiin hirvitti. Son tuo suomalaanen mies sen verran ittepäinen ettei siihen varootukset tehoo. Pitää vain mukamas kuritaa noita tauteja, niinkuin ne siitä tokenis!!! Ja sitte itte kärsii kropassansa.

Toisille minäkin osaan kertoa miten pitääs oleskella näitten tautien kans, mutta omalla kohdalla se ei toimi, mutta omapa on kroppa ja varsinkin pää!! Hellettä piisaa, pankaa rasvaa nahkahan ettei pala.

 

Käyttäjä murmeli 69 kirjoittanut 11.06.2019 klo 10:58

Aika vaikeaa oli taas päästä näille sivuille .. No ehkä seuraavalla kerralla muitaa mitä ns salasanoja tms kysellään...Kokeilin nyt toisen kerran tätä uutta systeemiä...

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 18.06.2019 klo 21:14

Kyllä se siitä lähtee sujumaan, kun ahkerasti harjoittelee! Seuraavas sydänlehdes on ohjeita miten tätä käytetään. Uusi tuntuu aina aluksi vaikealta. Muutos entiseen on aika suuri. Mutta kyllä meidän sydän tämän kestää ja tottuu, niin että hetken päästä tämä onkin jo rutiinia!!

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 30.06.2019 klo 14:07

Oltihin juhannuksen aika mökillä. Ja taas tuli riehuttua moottorisahan kans mettäs. Sahailin pitkät kannot polttopuiden mittaisiksi ja ajettihin ne naapurin kans traktorilla rantteelle. Kyllä vähän ittiäki hirvitti kuinka pumppu kestää, mutta hyvinhän se. Kroppa vain on valittanut senkin edestä monta vuorokautta ja Panadolia on kulunut! Mutta onhan lihaskunto pysynyt hyvänä, mutta unet on jääny vähiksi lihaskramppien kans taistelles. Joo, joo, mutta polttopuita on nyt moneksi vuodeksi. Mutta hyvää kesänjatkoo kaikille!!

Käyttäjä kirjoittanut 01.07.2019 klo 14:00

Päivää, eipä juuri tule tänne tultua. Sydän voi taas hyvin ja ei muutenkaan mikään vaivaa. Kiipeilen tuntureiden päälle enkä juuri välitä vaikka sydän lyö tuhatta ja sataa, kyllä se alastulossa taas rauhoittuu.

Yöpakkasia ollut sen verran, että taitaa tulla paska marja-aika. Hyvää kesänjatkoa vaan sullekin.

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 01.07.2019 klo 19:39

Heips maanvaiva pitkästä aikaa! Kiva kuulla sinusta. Yöpakkasia keskellä kesää!!! Missähän on se ilmastonmuutos lämpimämpään päin? Mukava kuulla että sulla ei ole vaivoja, saat nauttia liikkumisesta ja ulkoilusta. Jaa onkohan se sama asia? En ole huomannut täälläpäin edes katsella marjatilanteita, on tuo puusouvi pitänyt niin ajatukset päällä siihenpäin. Ja taas mennähän mökille ja puusouvi vaan jatkuu. Nyt pitää pienistellä niitä isoja puita. Sain naapurilta lainaksi sellaisen prässin, joka toimii sähköisesti, puita vaan kitahan! Taitaa olla kuuden vuoden puut kohta pilkottuna. On sitte perillisellä mitä polttaa, jos sattuu itte kaatumahan. No ei kai vielä!

Onko täällä muita kävijöitä, kiriootelkaahan jotakin ajatuksia. Olis kiva tietää, että tällä sivustolla on käyttäjiä ja kävijöitä. Aina se helpottaa mieltä, kun saa purkaa ajatuksiansa!

 

 

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 25.07.2019 klo 19:42

Hohhoijaa! Nyt meinaa pakahtua, sydän ja koko kroppa. Kyllä liika on liikaa helteessäkin!

Olis  -5 ympäri vuoden, niin kyllähän minä nauttisin. Mutta nyt on 35 astetta liikaa lämmintä!!!!

Ei voi koirankaan kans liikkua kuin ihan vain 5 minsaa kerralla. Viä pitääs viikon verran pysyä hengis täs kuumuures ennenkuin vähä alakaa viilenemähän. Orotellahan sitä ja toivotaan parasta, että henkikulta säilyys!!

Käyttäjä Matson_Sydän (Vapaaehtoinen) (Suomen Sydänliitto ry) kirjoittanut 31.07.2019 klo 16:24

No hengis pysyttihin ja jo viileni ilimat. Nyt on vain kymmenen astetta aamuusin ja hyvältä tuntuu!! Nyt pitää lähtiä Turkuseen sunnuntaina käynnistämähän flikan pesuhuoneremonttia. Ei onneksi tartte itte teherä sitä. Pitää vaan vähä kattua päältä.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (Sos-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 01.08.2019 klo 13:52

Tiedoksi kaikille ❕

Sydän Chat palaa kesätauolta ja syyskauden ensimmäinen chat on ensi tiistaina 6.8. tuttuun aikaan 18-19.30.

Kaikki joukolla mukaan vaihtamaan kuulumisia ❗

Käyttäjä matson2 kirjoittanut 18.08.2019 klo 12:53

Kuivurityömaalla taas toista viikkoo. Kroppa huutaa apua joka solullaan. On se kumma, kun tyoi sydän tuntuu kestävän tätä raistusta nykyään aika lailla, Mutta herra Parkinssoni ei tykkää yhtään, yöt tahtoo mennä särkyjen kans tapelles ja valvoes. On tämä elämä kummallista, Kun pääsee tyän alkuun ja lihakset lämpiää, niin kaikki kivut katoo ja jää vain nautinto työteosta, mutta annas olla kun istahdat hetkkesi jo taas särköö!!! Eli ei pidä istua!!!! Runtua kehiin....

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (Sos-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 20.08.2019 klo 09:16

Muistutus! 

Tänään ti 20.8. on taas Sydän Chatin aika! Ja kellonaika on tuttu 18-19.30.

Tällä kerralla Sydän Chatissa keskustellaan sydänpotilaan kuntoutumiseen liittyvistä asioista kuten eri kuntoutumismahdollisuuksista ja Sydänliiton sopeutumisvalmennuskursseista.

Keskustelussa tukihenkilöiden lisäksi mukana Etelä-Suomen Sydänpiiristä kuntoutumisasioista vastaava Marika Vänskä.

Löydät chatin tästä https://tukinet.net/t…/sydan-chat-17991072/live-discussions/ tai pääset siihen myös tukinet.net etusivulta.

Tule mukaan! 🌻

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 1 vuosi, 2 kuukautta sitten. Syy: lisätty kellonaika
Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (Sos-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 30.08.2019 klo 09:33

Hei ja muistutus!

Seuraava Sydän Chat on Tukinetissä ensi tiistaina 3.9. klo 18-19.30! Tällöin jutellaan taas sydänsairastuneen arkielämän kysymyksistä.

Löydät chatin tästä https://tukinet.net/t…/sydan-chat-17991072/live-discussions/ tai pääset siihen myös tukinet.net etusivulta.

Tervetuloa mukaan! Ja kirjoitelkaahan kuulumisianne myös tänne Mitä sydämellä? ryhmään! 🌻