Tupakoinnin lopettamisen vaikeus

Tupakoinnin lopettamisen vaikeus

Käyttäjä Irti tupakasta aloittanut aikaan 12.04.2016 klo 23:44 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Irti tupakasta kirjoittanut 12.04.2016 klo 23:44

Miksi ihmeessä tämä on näin vaikeaa ☹️ Hieman tupakointi taustaani:
-Olen polttanut n. 14 vuotta, 10-15 tupakkaa päivässä.
-Eka syttyy jo heti aamulla
-En ole koskaan koittanut lopettaa tosissani

Nyt tein päätöksen että saa riittää. Toisena päivänä jo poltin aamulla yhden ja illalla yhden ☹️ Onhan 2 huomattavasti vähemmän kuin tuo 10-15! Mutta silti tuntuu epäonnistujalta.
Ehkä oli näin riippuvaisen turha kokeilla ilman nikotiinivalmisteita?
Nyt on purkat hommattu ja huomisen koitan selvitä niitä jauhamalla.

Ihan hirvittävä syyllisyyden tunne, että heti menin repsahtamaan.. Toivottavasti minusta on tähän! Menikö nyt kaikki ne hyvät vaikutukset pois noiden kahden tupakan takia ☹️ Onneksi hain nyt ne purkat.

Onko muita lopettajia? Tähän ei tada auttaa kuin aika ja motivaatio. Motivaatio on kyllä kohdillaan, mutta riippuvuus on niiiin paha!

Käyttäjä Ehkä jonain päivänä... kirjoittanut 13.04.2016 klo 14:45

Hei Irti tupakasta.

Tupakoinnin lopettaminen ei ole helppo juttu, mutta mahdollista se on. Itse lopetin n. 2,5 vuotta sitten. Silloin apunani oli Champix- valmiste. Joissain terveyskeskuksissa on hoitaja, jonka kautta saa apua lopettamiseen ja hän pyytää lääkäriltä reseptin sinulle, mikäli haluat esim. Champixin lopettamisen tueksi. Vertaistukea ja kannustusta löytyy Hengitysliiton Stumppi.fi sivuilta. Siellä on lopettamisen harkitsijoita ja lopettaneita. Toiset ovat olleet savuttomina vuosia ja kannustavat siellä juuri lopettaneita. Suosittelen lämpimästi. 🙂👍
Olet tehnyt hienon päätöksen ja toivoaan ei kannata menettää pienen kompuroinnin takia. Siitä vaan sitkeästi kohti savutonta elämää! 🌻🙂🌻

Käyttäjä Piakristiina kirjoittanut 23.04.2016 klo 19:39

Minun poika lopetti muutama vuosi sitten tupakoinnin ja alkoholin käytön. Hänellä oli krooninen yskä. Yötä päivää yski. Kerroin hänelle keuhkoahtaumataudista ja keuhkosyövästä koska lähihoitajana hoidan sellaisia asiakkaita. Hän ilmeisesti mietti asioita ja eräs kaunis päivä lopetti. Pari viikkoa oli vaikeimmat. Näki unta että polttaa tupakkaa yms. Ehkä se kävi vaan joku napsahdus päässä.
Alkoholin käytön hän lopetti koska huomasi itse oman muuttuvan käytöksen aggressiiviseksi kun juo. Nyt hän on laihtunut noin 20 kg juurikin alkoholin ja tupakoinnin lopettamisen johdosta. Syökin terveellisemmin.
Kannattaa selvittää myös onko riippuvuus fyysistä vai sosiaalista eli liittyykö se tiettyyn tilanteeseen? Kannattaa ehkä vain keksiä jotain muuta tekemistä kuin tupakointi.

Käyttäjä hämppis kirjoittanut 24.04.2016 klo 14:33

Piakristiina, olet upea äiti. Valistuksen ja tosiasioiden kertominen on hyödyllisempää kuin jyrkkä kielto. Tupakointiin auttaa pelkkä päätös, kaikki lähtee siitä. Lenkkeily ja juoksu saa liman irtoamaan ja antaa tunteen keuhkojen ja elimistön puhdistumisesta. Raikasta vettä tai kivennäisvettä juomaksi. Purkkaa voi kulua mutta se on pienempi harmi. Aikoinani kokeilut jäivät parikymppisenä - tupakan hajun ällöttävyytee, hajuaisti ja ääni kirkastuivat, tupakkarahoilla sai kuukauden ruuat (miltei). Tupakoivan vaatteet haisevat tupakalle vielä pesunkin jälkeen mutta sen haistaa vain tupakoimaton. 🙂👍