Selviytyminen

Ryhmächat alkaa 10.06.2020 klo 14:30 ja loppuu 10.06.2020 klo 16:00

Tässä chatissa on mukana VTT, tutkija ja kokemusasiantuntija Päivi Rissanen. Päivi työskentelee Mielenterveyden keskusliitossa.

”Päivi Rissanen on käynyt läpi pitkän ja vaikean tien mielenterveyspotilaasta kuntoutujaksi ja lopulta oman sairautensa asiantuntijaksi. Sairastuttuaan vuonna 1994 hän kävi/oli seitsemän vuoden aikana yli neljäkymmentä kertaa psykiatrisessa osastohoidossa.
 
paivi_rissanen_web.jpgParanemiselle ei ollut hyviä edellytyksiä,  mutta lopulta Rissanen pystyi pala palalta rakentamaan elämänsä kohdilleen. Viiden vuoden hoitojakson jälkeen häneltä kysyttiinkin osallistumishalukkuutta vertaisryhmän toimintaan.
 
Rissanen valmistui 2005 lisensiaatiksi ja seuraavana vuonna hän työsti lisensiaatintyön kirjaksi Skitsofreniasta kuntoutuminen, kertoen omaa tarinaansa. Pian sen jälkeen hän päätti jatkaa lisensiaatintyön laventamista väitöskirjaksi. Tämän jälkeen hän on ollut aktiivisesti mukana eri HUS:n työryhmissä kokemusasiantuntijana.”
Lainaus HUS:in sivuilta.
 
– Eräs kokemusasiantuntijuuden ydin on se, että vaikeat kokemukset voivat kääntää voimavaraksi sellaiseksi asioiksi joista voi olla muille hyötyä, Rissanen toteaa.